luni, 25 ianuarie 2021

4 motive pentru care brânza de capră este mai bună decât cea de vacă


Sper că vă place brânzica deoarece astăzi vă propun să discutăm puțin despre cea de capră.
Prefer să consum la micul dejun o brânză proaspătă, naturală și gustoasă în defavoarea mezelurilor....
4 motive pentru care brânza de capră este mai bună decât cea de vacă
Brânza de capră vine cu o serie de beneficii pentru sănătate. În acest articol abordăm 4 motive pentru care ar trebui să includeți mai des brânza de capră în defavoarea celei de vacă. Ce avantaje oferă brânza de capră și o face o alternativă mai sănătoasă? Răspunsurile constau în compoziția sa nutrițională și biochimică și efectele pe care le are asupra corpului dumneavoastră:
👉 Are mai puține grăsimi saturate și colesterol
Brânza de capră este o alternativă cu conținut scăzut de grăsimi față de brânza obișnuită. Are lanțuri scurte și mijlocii de acizi grași, mai ușor de digerat.
Brânza de capră conține 22 mg de colesterol/28gr, în timp ce brânza cheddar are 28 mg. Reduceți nivelul colesterolului, reduceți riscul apariției bolilor cardiovasculare și a afectării ficatului. Derivații colesterolului acumulați sunt acționați de radicalii liberi, provocând daune organelor vitale.
👉 Are niveluri mai scăzute de sodiu
Aportul recomandat de sodiu pentru adulți este de 2300 mg pe zi, dar este mai bine să îl limitați la sub 1500 mg pe zi. Excesul de sodiu poate duce la afecțiuni fatale, cum ar fi hipertensiunea, atacul ischemic și insuficiența renală.
Pe de altă parte, lipsa de sare în dietă este, de asemenea, la fel de periculoasă. Dacă sunteți un iubitor de brânză, veți fi fericiți să știți că brânza de capră are doar 118 mg sodiu, în timp ce parmezanul ras are 511 mg / 28 gr.
👉 Conține o variantă de cazeină mai puțin dăunătoare
Cazeina este cea mai abundentă proteină din laptele de vacă și de capră. De asemenea, contribuie cu o cantitate semnificativă la conținutul de proteine din brânză. Se constată că varianta cazeinei din brânza de vacă declanșează diabetul de tip 1 și rezistența la insulină.
Dar brânza de capră are o variantă diferită de cazeină (beta-cazeină A2), împreună cu calciu în cantitate mai mare (251 mg / 28 gr), care vă poate proteja de diabet și crește sensibilitatea la insulină.
👉 Este bogată în vitamine și oligoelemente
Deși provine dintr-un erbivor mic și umil, brânza de capră conține mai multe minerale și vitamine decât brânza de vacă. De asemenea, crește absorbția acestor elemente din surse alimentare.
În special, este bogată în vitaminele A, K, riboflavină, folat și niacină, care mențin sănătatea oaselor și a exoscheletului și ajută la sinteza celulelor roșii din sânge (globule roșii) și a coagulării sângelui.
Brânza de capră este cea mai bună sursă de minerale care nu poate fi produsă de corp, dar este esențială pentru întreținere.
Oligoelementele (minerale), precum fosfor, magneziu, calciu, fier și cupru – toate acestea asigură buna funcționare a proceselor enzimatice și sinteza și activarea acestor enzime, hormoni și alți cofactori.
Sursă articol: http://naturavindecatoare.ro/sanatate/4-motive-pentru-care-branza-de-capra-este-mai-buna-decat-cea-de-vaca/?fbclid=IwAR3by-pFOyYbahJ0Jgt7QrUEkdvtgE6UzOJhiCmf-nbE9wRjdhWvAUWW-1c.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu