miercuri, 27 ianuarie 2021

10 semne că rinichii suferă


 Peste 10% din adulți trăiesc cu boli de rinichi și majoritatea nu știu asta. „Există o serie de semne fizice ale bolilor renale, dar uneori oamenii le atribuie altor afecțiuni. De asemenea, cei cu afecțiuni renale tind să nu prezinte simptome decât în ​​stadiile foarte târzii, când rinichii eșuează sau când există cantități mari de proteine ​​în urină. Acesta este unul dintre motivele pentru care doar 10% dintre persoanele cu boli cronice ale rinichilor știu de ele”, spune dr. Joseph Vassalotti, director medical la Fundația Națională pentru Rinichi.

În timp ce singura modalitate de a ști cu siguranță dacă aveți boli de rinichi este să vă testați, dr. Vassalotti împărtășește 10 semne posibile care pot ascunde boli de rinichi. Dacă sunteți expus riscului de boli de rinichi din cauza hipertensiunii arteriale, a diabetului, a unui istoric familial de insuficiență renală sau dacă aveți mai mult de 60 de ani, este important să vă testați anual pentru boli de rinichi. Asigurați-vă că menționați orice simptom pe care îl aveți medicului dumneavoastră.


Semne de boală renală

1. Sunt'eți mai obosit, aveți mai puțină energie sau aveți probleme cu concentrarea.

O scădere severă a funcției rinichilor poate duce la acumularea de toxine și impurități în sânge. Acest lucru poate determina oamenii să se simtă obosiți, slabi și pot face dificilă concentrarea. O altă complicație a bolilor renale este anemia , care poate provoca slăbiciune și oboseală.

2. Aveți probleme cu somnul.

Când rinichii nu se filtrează corect, toxinele rămân în sânge, mai degrabă decât să părăsească corpul prin urină. Acest lucru poate face dificil să dormiți. Există, de asemenea, o legătură între obezitate și boli cronice de rinichi, iar apneea de somn este mai frecventă la cei cu boli cronice de rinichi, comparativ cu populația generală.

3. Aveți pielea uscată și mâncărime.

Rinichii sănătoși fac multe lucruri importante. Îndepărtează deșeurile și lichidul suplimentar din corp, ajută la formarea celulelor roșii din sânge, ajută la menținerea oaselor puternice și acționează pentru a menține cantitatea potrivită de minerale din sânge. Pielea uscată și cu mâncărime poate fi un semn al bolii minerale și osoase care însoțește adesea bolile renale avansate, atunci când rinichii nu mai sunt capabili să păstreze echilibrul corect de minerale și substanțe nutritive din sânge.

4. Simțiți nevoia de a urina mai des.

Dacă simțiți nevoia de a urina mai des, mai ales noaptea, acesta poate fi un semn al bolii renale. Când filtrele de rinichi sunt deteriorate, poate provoca o creștere a dorinței de a urina. Uneori acest lucru poate fi, de asemenea, un semn al unei infecții urinare sau al măririi prostatei la bărbați.

5. Vedeți sânge în urină.

Rinichii sănătoși păstrează celulele sanguine din corp atunci când filtrează deșeurile din sânge pentru a crea urină, dar atunci când filtrele rinichiului au fost deteriorate, aceste celule sanguine pot începe să „se scurgă” în urină. În plus față de semnalizarea bolilor renale, sângele din urină poate fi indicativ al tumorilor, calculilor renali sau al unei infecții.

6. Urina este spumoasă.

Bulele excesive din urină – în special cele care necesită spălarea de mai multe ori înainte de a dispărea – indică proteine ​​în urină. Această spumă poate arăta ca spuma pe care o vedeți atunci când amestecați ouăle, deoarece proteina obișnuită găsită în urină, albumina, este aceeași proteină care se găsește în ouă.

7. Vă confruntați cu umflături persistente în jurul ochilor.

Proteinele din urină sunt un semn precoce că filtrele rinichilor au fost deteriorate, permițând scurgerea proteinelor în urină. Această umflare din jurul ochilor se poate datora faptului că rinichii scurg o cantitate mare de proteine ​​în urină, mai degrabă decât să o păstreze în organism.

8. Gleznele și picioarele sunt umflate.

Scăderea funcției rinichilor poate duce la retenția de sodiu, cauzând umflături la picioare și glezne. Umflarea la nivelul extremităților inferioare poate fi, de asemenea, un semn de boli de inimă, boli de ficat și probleme cronice ale venelor piciorului.

9. Aveți un apetit slab.

Acesta este un simptom foarte general, dar o acumulare de toxine care rezultă din funcția renală redusă poate fi una dintre cauze.

10. Mușchii voștrii au crampe.

Dezechilibrele electrolitice pot rezulta din afectarea funcției renale. De exemplu, niveluri scăzute de calciu și fosfor slab controlat pot contribui la crampe musculare.

Sursă articol: sharer u=https%3A%2F%2Fstiai.n…tweet text=10+semne+c%C4%83+ri…send text=10+semne+c%C4%83+rin…button url=https://stiai.net/1…?subject=10%20semne%20c%C4%83


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu